Regelmatig onderhoud van de gietvloer, hoe doe ik dat? 

Goed en regelmatig onderhoud van je gietvloer zorgt voor een blijvend mooie en hoogwaardige vloer. Onze vloeren zijn naadloos en vloeistofdicht dus gemakkelijk in onderhoud. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, is het van belang om met regelmaat de vloer te beschermen. Ons advies is om dit periodiek te doen, dagelijks of wekelijks.

Afhankelijk van de vervuilingsgraad is het wenselijk om de vloer dagelijks te onderhouden. Stof en losse vervuiling zullen met een stofzuiger (met parketborstel = zachte borstel) of stofwisser verwijderd moeten worden.

Gebruik voor het dagelijks onderhoud gietvloerreiniger, deze met lauwwarm water en een klamvochtige mop aanbrengen.
Gebruik voor het periodiek onderhoud een melamine spons, deze melamine spons met lauwwarm water en klamvochtig de vloer afnemen. Deze spons haalt hardnekkig vuil van de vloer en nadien de vloer alsnog dweilen (zoals beschreven bij dagelijks onderhoud).

Een preventieve maatregel is het plaatsen van geschikte en voldoende entreevoorzieningen (entreematten) ter voorkoming van aanhechting van vuil en vocht.
Wij adviseren ook om onder bureaustoelen, tafels en stoelen geƫigende doppen, glijders of wielen toe te passen om krasvorming tegen te gaan.

Bij intensief belasten met zwenkwielen op de gietvloer adviseren wij een polycarbonaat beschermingsplaat te plaatsen om beschadiging van de gietvloer te voorkomen. Dit in verband met eventuele weekmakers die zich in zwenkwieltjes bevinden.

Onderhoud gietvloer
Gietvloer onderhoud
Gietvloer onderhoud
Gietvloer onderhoud